IV. Éltető energiarendszerünk

Felhívom minden kedves olvasó figyelmét, hogy az alábbi sorok írását józan ésszel felfogható jelenségekről írom. Nem, nem atlantiszi holografikus angyallátomásokról fog szólni…. Energiarendszerünket habár biológiai kutatások során nem leljük meg szervezetünkön belül, mégis ismerik működését, kontaktpontjait, élettani hatásuk kimutatható. El kell tehát elsősorban fogadnunk –laikusok számára rideg tényként -, hogy vannak olyan folyamatok szervezetünk működésében, aminek irányítóit szabad szemmel nem láthatjuk, de érezzük annak jelenlétét és hatását. Engedjük el tehát megtagadásainkat az energiarendszerünkkel szemben és merüljünk el az információgyűjtésben!

A tradicionális kínai gyógyászat ismerte fel energiarendszerünket, és vázolta fel rendszerét több ezer évvel ezelőtt. A rendszerben az energiacsatornákat meridiánoknak nevezték el. Ezeken a csatornákon –meridiánokon- keresztül áramlik az életet adó energia testünkben. Az életet adó energia mellett állandó információ áramlás is jelen van. Az energia és az információ segítségével szerveink EGYSÉGként működnek , egészségesen, szolgálva a nagy egészet, a szervezetet.

meridian5.jpg

 

A meridián rendszerben folyó energiát 2 típusra tagolták: yin-re és yang-ra. Nem térek ki a további részletezésekbe. Maradjunk annyiban, hogy a rendszer energiaáramlása akkor megfelelő, ha yin és yang ellentétes pólusú vezetékekben megfelelően áramlik az energia.


Ha megfelelő áramlik az energia:

- szerveink megfelelően működnek, ellátják funkciójukat, feladatukat
- nem vonnak el energiát a szervek egymástól, támogatják egymást
- vér és tápanyagellátás mindegyik szervben megfelelő szinten van
- a szervezet a fejlődés útján van
- szerveink egészséges működése következtében a szervezet is egészséges

jin-jang.jpg

Energiarendszerünk hasonlít egy bonyolult elektromos hálózatra. Ha valamelyik csatornán blokk alakul ki, kisülést eredményez a rendszerben, aminek következménye, hogy a blokkolt szerv sem, és az azzal közvetlen összeköttetésben álló szerv sem fog már megfelelően működni. A blokkoltság tehát egy csatornában jelenik meg, de hatással van az EGÉSZ működésére, azaz a szép magyar nyelv szavaival élve: EGÉSZségünk károsodik.

- emésztési / keringési / kiválasztási zavarok
- szervi fájdalmak
- betegségek megjelenése
- közérzetünk romlik
- szellemi teljesítményünk romlik

 

Látható tehát, hogy szerveink alulműködése közvetlenül befolyásolja szellemi tevékenységünket és lelki kiegyensúlyozottságunkat is.
Vegyünk egy példát! Marika a reggelt 3dl kávéval kezdi. Beérkezik a munkahelyére, ahol az állandó monotonitásnak és magas elvárásoknak kell megfelelnie. Délután 1kor leküld még egy csésze kávét. Munkája végeztél, hogy meg tudjon az otthoni elvárásoknak is felelni megiszik még egy 1dl kávét.
   VÉGEREDMÉNY:Marika a munkából hazaérve a mindennapi fejfájásáról panaszkodik. Nem tud odafigyelni a házimunkára, összekeveri a sótartót a cukortartóval, elfelejti, hogy a főzésben hol tart. Feszültsége és összeszedetlensége miatt nem türelmes gyermekeivel sem, gyakran összevesznek otthon estefelé.

 

A folyamat, ami a háttérben zajlott:

1. A sok kávé erős vízhajtó hatású, ezt mindenki tudja. Tehát vízhiány lép fel a szervezetben.

2. A vízhiány miatt vérünk sűrűbb lesz, „információveszteség” miatt vérünk tápértéke nem lesz megfelelő

3. Szerveink tápanyagellátása a rossz minőségű vér miatt felborul, így szerveink működése sem lesz megfelelő

4. Az energiarendszerben blokkok alakulnak ki: túlműködik a vese, megerőlteti máj-, és gyomor meridiánunkat.

5. A vízhiány + energiaműködés felborulása miatt agyunk teljesítőképessége 33-66%-os arányban romlik. Így csökken a tudati működésünk.

6. Érzelmi szinten jelenik meg az EGYSÉG felbomlása: hisztisek, feszültek, türelmetlenek vagyunk.

 szervora.jpg

A kineziológia ötvözi a tradicionális kínai gyógyászatot a modern természettudományokkal. Módszere ezen a meridiánrendszeren keresztül dolgozik. Célja tehát, az energiarendszerünket akadályozó tényezőket feloldjuk, hogy a szervezet számára ismét megadjuk az egészséges és EGYSÉGes működés lehetőségét. Egységben képes a szervezet a fejlődésre…mint ahogy az elme is…mint ahogy Mi magunk is.

Ha mostanában blokkoltnak, leterheltnek, túlfeszültnek, szétesettnek érzed magad, ilyen blokk akadályozza a Te fejlődésedet is. Bízz a kineziológiában, és tegyél a kineziológia eszközével szervezeted és lelked egészségéért!