VI. Ellentéteink a kapcsolatban

Kár is lenne az okok végtelen sorolásába belekezdeni. Ezek kapcsolat és ember függőek...röviden, bármi okozhat egy veszekedést, nézeteltérést a kapcsolaton belül.  Veszekedést, bennünk szunnyadó feszültség kirobbanását szinte bármilyen tényező indukálhat:

- nevelésbeli eltérés
- társadalmi / szociális különbség
- pénz
- kötelességek vállalása
- kötelességeink ellátása
- pénz
- kötelességek elvállalásának megtagadása
- pénz
- szokásaink, hobbijaink
- stb...
timthumb_php.jpg

Az egyik legősibb forrás, ami veszekedést vált ki emberi kapcsolatainkon belül: a felépítésünk, DNS-ünk.
Az ember fizikai felépítése és megfigyelése igen régre húzódik vissza. Már az ókori Egyiptomban tanították az ember felépítésének alapelveit. Az ókori filozófusok kapcsolatokat fedeztek fel az ember fizikai felépítésének arányai és a viselkedésük között. Ezt a tudományágat személytannak - perszonológiának - nevezték el. Célja, hogy az emberi viselkedés alap mozgatórugóit - a test fizikai felépítésének vizsgálatának tükrében állapítsák meg.
A kineziológia módszere végül 51 db ilyen jellegzetességet talált "egyetemesnek", általános érvényűnek. A szerkezeti / funkcionális megfigyelések 1%-os  hibaaránnyal tudják "megjósolni" az alany viselkedésének mozgatórugóját, viselkedésének kiváltó érzését és a viselkedést beindító motivációt. 

Ilyen szerkezeti/funkcionális jellegzetességekkel találkozunk meséinkben, mondáinkban, mitológiai történetekben. Az egyes jellegeket, szerkezeti tulajdonságokat 3 részre bontjuk:

"A" -> A testi területen nincs sejttöbblet, a szerv jellegzetessége "elenyésző". pl.: szűk, kicsi pupilla
"B" -> nincs kirívóan nagy sejttöbblet az érintett területen. pl: normális pupilla méret
"C" -> a testi területen nagy a sejttöbblet, a szerv tulajdonsága "kiemelt" szerepet kap. pl: a pupilla nagy

sketch.gif


És most kapcsolódik ide a DNS-ünk szerkezetének fontossága. A DNS szerkezete lehetővé teszi az információ stabil tárolását. A DNS tehát az a spirális információ halmaz, ami meghatározza felépítésünket, fizikai jellegeinket. Ha a holisztikus megközelítést hozzávesszük az állításhoz: a DNS információt tárol, meghatározza fizikai felépítésünket annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebben tudjuk megvalósítani életcélunkat. 
A kineziológia segítségével így közelebb kerülhetünk önmagunk, motivációink, viselkedésünk megértéséhez. Valamint közelebb kerülünk mások megértéséhez és elfogadásához is egyaránt.

wg17311lg.jpg

 A kineziológia perszonológiai megközelítése így választ ad arra:

- miért beszél a gyermekem olyan sokat
- miért nem segít a házimunkában a férjem, mikor a 8 órás ülőmunkájából hazatér
- miért akar a feleségem minden házimunkát még aznap elvégezni
- miért gyűjt ócska csecsebecséket ismerősöm
- miért vonja fel a szemöldökét korombeli ismerősöm, ha "sziával" köszönök neki...

 

Szeressétek magatokat, szeressétek egymást <3