IX. Sorsunk az arcunkra van írva

"Ép testben ép lélek." Ahogy azt a görög bölcselet mondja. Fordíthatjuk úgy is, hogy "Egészséges testben egészséges lélek"

Tagadhatjuk, azonban a bölcselet az emberi természet igazságát tükrözi, mivel alapvető jellemvonásaink velünk született genetikai eredetűek. DNS állományunk meghatározza ösztönös egyéniségünket, viselkedésünket és mindezek a tulajdonságok, viselkedésminták leolvashatóak arcunkról. Arcvonásaink elfogadásával, felismerésével közelebb kerülhetsz magadhoz és másokhoz egyaránt. Megértheted, hogy az adott egyén alapvető viselkedésmintái milyenek, és ez által könnyebben el tudod őt fogadni, vagyis választhatod az elfogadást. Megismerheted, és elfogadhatod magad olyannak amilyen valójában vagy, mert önmagad ismerete az első lépés afelé, hogy felelősséget tudj vállalni az életre adott válaszaidért. Ez abban is segít, hogy szembe nézz azzal, milyen vagy, lásd önmagad, mert innen tudsz elindulni a változás felé, amennyiben változtatni akarsz. szivcs.jpg

 

Genetikai programunk határozza meg reakcióinkat, és azok a viselkedésminták, amiket tanultunk, illetve azok az élethelyzetek, amiket átéltünk. Mindez pedig hatást gyakorolt külső kinézetünkre is.

Gondolj a mesebeli karakterek vonásaira! A vasorrú bábára, a széles szájú, nagy állú gonosz főnökasszonyra! Mind-mind egy-egy emberi, lelki tulajdonságot jelenítenek meg arcvonásai segítségével.

Ahogy jelenpillanatban kinézel tükrözi viselkedésmintáidat, személyiségedet és egyben segítenek abban, hogy megvalósíts magad és elérd céljaid!

Fogadd el, ismerd meg önmagad, és így társas viszonyaid és rendeződnek, konfliktusmentesek lesznek!