XIX. Lassan siess!

Bevallom, kicsit taoista ízű lesz a mai bejegyzésem. Így azt is mondhatnám, nincs is konkrét, irányított célja. Nem akar kitűnni a többi bejegyzés közül, csak azt kéri, fogadd el.

Azért is tartom fontosnak, hogy ebben a szemléletben írjak, mert óriási bölcsességet fogalmaz meg. Egy kicsit lazulj el, csitítsd le elméd zajos csapongását, és fordulj befelé! Majd tedd fel magadnak a kérdést:
- Mi az, amit már évek óta üldözöl? Van olyan célod, elvárásod az élettel szemben, amit már akár évtizedek óta üldözöl? Legyen az munka, valamilyen célkitűzés a magánéletben, betegség leküzdése, személyiséged lényeges átformálása.
Ha megvan ez a vágyott cél, tedd fel magadnak a következő kérdést: Megéri ez az egész hajcihő? "Nem..., de..." - Lehetne a válaszod magad felé. Itt az ideje, hogy szembenézz a ténnyel: ahogy egyre jobban szorítod kezedben a homokot, annál gyorsabban tűnik el kezedből a homok. Ez érvényes ezekre a célokra is: minél jobban, görcsösebben, erőszakosabban akarod megvalósítani a célt, annál többet ártasz. Nem csak magadnak, de a személyiségednek, fejlődésednek, rosszabb esetben környezetednek és a Természeti Törvényeket is áthágod.

Ennek komoly biológiai, fiziológiai hatásai is vannak:
- fejfájás, migrén
- emésztési problémák
- mozgásszervi problémák
- látás / hallás károsodás
...
De eredményezhet kevés testmozgást, közérzetromlást, ingerlékenységet, és még sorolhatnám a végtelenségig.
Így ismét felteszem a kérdést: Megéri ez a sok hűhó!?

vintage_tiffany_and_co_paloma_picasso_dove_brooch.jpg

Amit tudok Neked tanácsolni: Először fogadd el magad, nézz szembe legbelső Önvalóddal. Önvalód tudja a célt. Önvalód ismeri az utat. Önvalód ismer a legjobban Téged, hiszen az Te MAGad vagy!

Légy türelmes, alázatos és türelmes, hogy meg tudd hallgatni Önvaló tanácsait! Lassan siess, és kövesd figyelemmel az utat! Hiszen utad célod, és célod egyben utad is!

Kovács Márton
2015.03.28.

Az út örök és tétlen,
mégis mindent végbevisz észrevétlen.
Ha fejedelmek, királyok megőrzik,
minden magától rendeződik.
Ha kapálóznak és intéznek,
letöri őket a titkos természet.
Vágytalan a titkos természet,
s a vágy hiánya: béke,
az ég alatt a rend teljessége.

Lao-ce