Önismereti gyakorlat - Milyen a Te pajzsod?

Az az ötlet csírázott ki nemrég a fejemben, hogy blogomat, és Facebook lapomat https://www.facebook.com/kineziol/?fref=ts új bejegyzéstípussal színesítem, egész konkrétan önismereti feladatokkal és tesztekkel.
Ezek a tesztek, feladatok önismeretünk elmélyítését célozzák. Haszna vitathatatlan, hiszen minden egyes lépés, amit magunk megismeréséért teszünk, segítik a külső világban való eligazodásunkat is. Meggyőződésem, hogy ezek kitöltésével személyiséged eddig még feltáratlan aspektusaival ismerkedhetsz meg, amik segíthetnek egyes belső aggályaid, feszültségeid feloldásában, megértésében. Ne feledd, mindig Te vagy az ok, a vele járó érzések, reakcióminták okozatok. 

ki_vagyok_en-2.jpg

Önismeret Pajzsa 


Ez a pajzs, az Önismeret Pajzsa. Ez egy olyan egészséges, teljes képet mutató pajzs, amely tükrözi személyes sikereidet, családod sikereit, illetve ezeken túllépve szembesít azokkal a tapasztalatokkal, amik akkor utadban álltak a siker felé vezető úton.
Kérlek, a pajzs celláit kritikus elemzések nélkül töltsd ki! Azaz, az első felbukkanó érzést, gondolatot vesd papírra!

A pajzs felosztása:

1.: bal felső sarokban található cella: Családunk sikere
Ide tartoznak mindazon tapasztalatok, élmények, életesemények, érzések, amik a családban eltöltött időkhöz köthetőek. (pl.: anyagi biztonság)

2.: jobb felső sarokban található cella: Legnagyobb személyes sikereim
Ide tartoznak mindazon tapasztalatok, élmények, életesemények, érzések, amiket te éltél meg, és Te értél el, akár egyedül, akár külső segítséggel. Azt is mondhatnám, ez az élet ünnepének cellája. (pl.: felelősségvállalás)

3.: bal oldali, középen található cella: Kudarcaim
Ide tartoznak mindazon tapasztalatok, élmények, életesemények, érzések, amik kudarcélményeiddel kapcsolatosak. Légy őszinte magadhoz, és egyben empatikus, türelmes is, és szégyenkezés nélkül töltsd ki a cellát! (pl.: türelmetlenség)

4.: jobb oldali, középen található cella: Vágyaim
Ide tartoznak mindazon tapasztalatok, élmények, életesemények, érzések, amik vágyaidból fakadnak. Kérlek, csak a most, a jelenben élő vágyaidat vesd le ide. Ne feledd, hogy a te tudatos választásodon múlik, hogy ezek megvalósulnak-e. (pl.: szerelem)

5.: bal alsó sarokban található cella: Mit hagyok magam mögött?
Ide kérlek írd le mindazokat a tapasztalatokat, tudást, képességeket, amiket halálod pillanatáig mindenképp el szeretnél sajátítani. Amolyan önismereti - bakancslista ez a cella. (pl.: felkutatnám őseimet, megmásznám a Mount Everestet) 

6.: jobb alsó sarokban található cella: Ezt üzenem a világnak
Öntsd ki magadból a benned szunnyadó csendes bölcsességet!

 pajzs.png

(A képre kattintva el tudjátok menteni a képet, és ki tudjátok ezt nyomtatni.)


Jó töltögetést kívánok!


Kovács Márton
2016